Interpersoonlijke communicatie: onze aanpak

 

We bieden je inzicht, technieken en oefeningen om je communicatie te verbeteren. Als je weet wat er niet goed gaat, kun je het veranderen. Hoe gaan je gesprekken nu en welk gedrag laat je zien? Welke reactie roept jouw houding op? De trainer houdt je figuurlijk een spiegel voor en vertelt je hoe je een gesprek goed opbouwt en kunt sturen. Net zo belangrijk zijn goed luisteren, de juiste vragen stellen en non-verbale communicatie. Samen ga je oefenen. Na dag 1 krijg je een persoonlijke opdracht mee om aan te werken tussen de twee trainingsdagen in.

 

Is dit een spannende training? Ja, want het gaat over jou en we vragen je om een gesprek anders aan te pakken dan je gewend bent. Natuurlijk zorgen we voor een veilige omgeving waarin je kunt oefenen. Je ervaart wat er gebeurt als je techniek A of B toepast zonder dat er wat van afhangt. Uiteraard krijg je feedback van de trainer. Bovendien geef je zelf aan welke gesprekken je wilt oefenen. Daar krijg je dan je eigen gouden tips voor.

 

Is de training Interpersoonlijke communicatie iets voor jou?

 

Als je jezelf de kans wilt geven om betere gesprekken te voeren, dan is deze training de juiste keuze. Heb je al een keer een communicatietraining gevolgd, dan kun je gerust nog een keer meedoen. Elke groep is anders, heeft andere leervragen en we passen de training daarop aan! Als je specifiek wilt leren om lastige gesprekken te voeren, kijk dan eens bij de training Moeilijke gesprekken voeren. Gaat het je er vooral om om op een goede manier op te komen voor je belangen, bekijk dan de training Onderhandelen.

 

Wat leer je in de training Interpersoonlijke communicatie

 

  • Je persoonlijke communicatiestijl en het effect ervan op anderen
  • Het communicatieproces: actie en reactie
  • Opbouw van een goed gesprek en de structuur vasthouden
  • Het effect van non-verbale communicatie
  • Luisteren, samenvatten en de juiste vragen stellen
  • Op een constructieve wijze feedback geven
  • Bezwaren en weerstand herkennen en beïnvloeden

 

Wat is het resultaat van de training Interpersoonlijke communicatie?

 

Je leert wat je kunt doen (en laten) om helder en sympathiek te communiceren, zodat anderen jou beter begrijpen en jij ook anderen beter begrijpt. Je leert je mening, belang of idee goed naar voren te brengen. Je krijgt inzicht in je eigen communicatiestijl  en je leert omgaan met tegenwerpingen en bezwaren. Je krijgt persoonlijke tips en tricks om helder te communiceren en aan te sluiten bij je gesprekspartner. 

 

Advies nodig?

 

Wil je zeker weten dat deze training de beste keuze is voor jou? Laat dan hieronder je contactgegevens achter. We bellen je op en helpen je bij het maken van je keuze. Of kijk bij onze andere trainingen.

Deze training incompany organiseren?


Vanaf 3 deelnemers is het voordeliger om deze training incompany te organiseren. We stemmen de inhoud van de training dan af op jouw organisatie.

Lees meer over een incompany training op maat
Maatwerk