Coaching Leidinggeven: onze aanpak

 

De coaching start met een intake, waarin we samen kijken naar je werkcontext, je leervraag en hoe wij je kunnen helpen. Samen brengen we je verwachtingen in kaart, formuleren we je coaching vraag, plannen we de bijeenkomsten en brengen we je in contact met je coach. Tijdens de bijeenkomsten met je coach leg je de praktijksituatie op tafel waar je het samen over wilt hebben. Je coach luistert en stelt vragen ter verduidelijking. De coach helpt je met het krijgen van nieuwe inzichten, die je vervolgens in de praktijk gaat uitproberen. In de eerstvolgende bijeenkomst bespreek je samen hoe het je vergaan is, wat er goed ging en wat er de volgende keer nog beter of anders kan. Aan het eind van iedere bijeenkomst evalueer je samen met je coach de voortgang en stel je de aanpak bij als dat nodig is.

 

Waar kan je de coaching Leidinggeven voor inzetten?

 

·         Als luisterend oor

·         Voor  tips & trics

·         Om erachter te komen wat je energievreters en energiegevers zijn

·         Hoe je een eigen leiderschapsstijl ontwikkelt

·         Hoe je ervoor zorgt je ervoor dat je als leidinggevende niet uitgespeeld wordt tussen 2 partijen

·         Hoe je voorkomt dat je alles zelf moet doen (delegeren kun je leren)

·         Om te voorkomen dat je een politieagent bent

·         Om je prioriteiten te stellen of herijken

 

Wat is het resultaat van de coaching voor leidinggevende?

 

Het resultaat hangt af van je coachingsvraag. Als je de coach gebruikt als luisterend oor, dan voel je waarschijnlijk opluchting na afloop. Is het je doel om je leiderschapsstijl te versterken, dan weet je na afloop wat je doen moet en hoe je dit het beste kan aanpakken in een stijl die past bij jou als persoon. Hoe concreter je coachingsvraag vooraf is, hoe concreter je resultaat na afloop.

 

Aan de slag met een coaching Leidinggeven?

 

Aangezien een coaching een individueel traject is, zijn alle bijeenkomsten op maat. Ze gaan over je eigen werksituatie, vragen en struikelblokken. Deze pagina is daarom ter inspiratie waar je aan kunt denken bij de coaching. Twijfel je of een coaching je helpt of heb je je vraag nog niet helemaal helder? Bel ons voor advies op 088 - 20 40 500, dan achterhalen we samen de vraag.