Voor wie is deze training Projectmatig werken bedoeld?

 

Deze training is geschikt voor teams die het lastig vinden om opdrachten buiten het gewone werk om, op een geordende en efficiënte manier aan te pakken. Jullie passen de basisprincipes van projectmanagement nog niet (goed) toe en hebben het gevoel dat de samenwerking wat olie kan gebruiken.

 

Training Projectmatig werken: onze aanpak

 

Je ervaart wat het betekent om projectmatig te werken. Je leert om de methodiek toe te passen op één van jullie eigen projecten. Het begint met een goede startnotitie waarin je de opdracht afbakent en de doelstelling helder maakt voor het team en de opdrachtgever. Vervolgens oefen je met het faseren en bewaken van de voortgang.

 

Geen project zonder hobbels. Daarom leer je anticiperen op problemen en er effectief over te communiceren. Zo krijgen jullie die klussen zonder ergernis op tijd af. Omdat je dit allemaal met elkaar doet, werkt deze training ook als teambuilding. Je werkt als team effectiever en met meer plezier aan die extra klussen!

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Een realistisch projectplan: doelstelling, resultaat en afbakening van de projectwerkzaamheden
  • Inventariseren, faseren en structureren van het werk
  • Beslissingen (laten) nemen en de betekenis van beslisdocumenten
  • Samenwerken aan een taak als team en rollen binnen het project
  • Beheersen van het werk: kwaliteitseisen, omgevingsanalyse, informatie, budget, planning
  • Veelvoorkomende valkuilen

Het resultaat van de training Projectmatig werken

 

Geen paniek meer bij extra klussen, meer plezier bij de uitvoering ervan en vaker voldoening over het realiseren van doelstellingen.

 

Na deze training begrijp je hoe projectmatig werken je helpt bij het uitvoeren van een project. Met collega’s organiseer je een project planmatig en gestructureerd zodat jullie het ook samen goed kunnen uitvoeren. Bovendien leer je te anticiperen op mogelijke problemen zodat je deze tijdig signaleert en kunt bijsturen. Ten slotte is iedereen zich bewust van zijn/haar eigen rol bij de uitvoering van het project.

 

Advies over deze incompany maatwerktraining Projectmatig werken?

 

Wil je sparren over de manier waarop we jouw team het beste kunnen trainen in projectmatig werken? Bel ons op 088-2040500 en laat je adviseren. We denken graag met je mee. Ben je op zoek naar een andere maatwerktraining? Kijk dan nog eens in ons overzicht maatwerktrainingen