Voor wie is de training Samenwerken in een team bedoeld?

 

Deze training is geschikt voor teams die nu vooral als losse individuen naast elkaar werken. Je constateert regelmatig dat het resultaat van je werk beter was geweest als er beter was gecommuniceerd, als er beter was geluisterd, als je iets eerder had geweten of als je iets aan een ander had over kunnen laten. Jullie werken nog niet doelgericht en soepel samen en dat is wel wat jullie graag willen.

 

Training Samenwerken in een team: onze aanpak

 

De dagelijkse praktijk geeft ondubbelzinnig weer welke situaties telkens terugkeren in jullie samenwerking. We gaan die patronen onderzoeken om duidelijk te krijgen wat goed gaat en wat minder goed en waarom dat zo is. In de volgende stap neemt ieder verantwoordelijkheid voor zijn/haar rol en wat je kunt doen om de samenwerking te optimaliseren.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • De 5 succesfactoren van High-Performance teams. Wat zijn jullie succesfactoren?
  • Wat werkt goed in de samenwerking? Wat willen jullie behouden? Waarmee ga je stoppen? Waarmee starten?
  • Hoe goed kennen jullie elkaar? Waar is het een ieder van jullie om te doen? Hoe neem je je plek in het team in?
  • Afstemming met management: Wat verwachten jullie van je leidinggevenden? Wat verwachten zij van ons?
  • Effectief communiceren: Sterke punten en ontwikkelmogelijkheden in jullie communicatie
  • Als de bal in het midden blijft liggen: Hoe komen jullie tot SMART afspraken om de vaart erin te houden?

De trainer biedt jullie team de structuur om de samenwerking volgens bovenstaande stappen te verbeteren. Hij ondersteunt het proces door kritische vragen te stellen, jullie inbreng te ordenen en de goede eigenschappen te benadrukken. Hij nodigt iedere deelnemer uit om te oefenen met nieuw gedrag en te ervaren hoe ander gedrag ook tot andere resultaten leidt. En dat creëert weer energie in het team!

 

Het resultaat van de training Samenwerken in een team

 

Na deze training weet je wat ervoor nodig is om doelgericht en prettig met elkaar samen te werken. Je hebt meer inzicht in hoe je team werkt en wat je eigen rol daarin is. Bovendien heb je meer begrip voor de keuzes die een collega maakt en kun je daarover met elkaar een gesprek voeren.

 

Kortom: jullie weten hoe het werkt in je team. Je kent elkaars kwaliteiten en valkuilen en je weet hoe je elkaar kunt ondersteunen en hoe je zelf het beste tot je recht komt. Dat is prettig samenwerken!

 

Advies over deze incompany maatwerktraining Samenwerken in een team?

 

Wil je sparren over de manier waarop we jouw team het beste kunnen trainen in samenwerken? Bel ons op 088-2040500 en laat je adviseren. We denken graag met je mee. Ben je op zoek naar een andere maatwerktraining. Kijk dan nog eens in ons overzicht maatwerktrainingen.