Voor wie is de coaching Sales?

 

Herken je deze situatie: Je belt een (potentiële) klant maar deze is niet geïnteresseerd in jouw verhaal. Of er is niemand beschikbaar die tijd heeft om je te woord te staan. Op die momenten loop je tegen het stereotype beeld aan van de verkoper als ‘iemand die je iets komt aansmeren’. Herken je dat? Dan kun je waarschijnlijk wel wat sales coaching gebruiken.

 

Hoe krijg je een aanpak die wel werkt? Stop met verkopen. En ga je klant helpen. Verplaats je in de klant en help hem door naast hem te gaan staan. Klanten willen graag geholpen worden als ze het gevoel hebben dat je aan hun kant staat en je het beste met ze voor hebt. Dit klinkt makkelijk, maar hoe breng je dit in de praktijk? Liefst wil je niet experimenteren met je klantcontacten. Als verkoper die betere resultaten wil behalen, ga je bij MijnTraining aan de slag met een praktijkgerichte, individuele coaching. Kun je veilig oefenen met je coach. En daarna zet je de nieuwe verkoper in jou aan het werk. 

 

Coaching sales: onze aanpak

 

De sales-coaching begint met een intakegesprek om je ontwikkelpunten te inventariseren. We stellen samen vast hoeveel (telefoon)gesprekken je nodig hebt om tot afspraken te komen en wat de conversie is op je klantcontacten en offertes. De volgende stap is een vast ritme samenstellen met een concreet aantal (telefoon)gesprekken, afspraken en offertes per week; voldoende om de groei in je omzet te realiseren.

 

We besteden veel aandacht aan het deel van het verkoopgesprek, waarin je de wensen van de klant inventariseert en deze gebruikt om de vertaling naar het product te maken. Daarnaast krijg je een aantal handvatten aangereikt om effectiever om te gaan met (prijs)tegenwerpingen en bezwaren

 

In deze coaching leer je gebruik te maken van een aantal sleutelmomenten in het verkoopproces. Hoe pak je het nu aan, wat gaat er goed en hoe kan het beter? Soms zijn er maar kleine aanpassingen aan je salesvaardigheden nodig om snelle successen te behalen. Bijvoorbeeld in structuur en ritme van je klantcontacten of in je manier van inventariseren van de klantwens.

 

Wat leer je in de coaching Sales?

  • Structuur aanbrengen in je verkoopproces (ritme);
  • Afspraken maken met prospects;
  • Inventariseren van de klantwens (vragen stellen, doorvragen en de vraag achter de vraag);
  • Hoe je het aanbod beter laat aansluiten op de klantwens;
  • Omgaan met (prijs)bezwaren en tegenwerpingen;
  • De deal sluiten;
  • Nazorg verlenen.

Het resultaat van de coaching Sales

 

  • Je verkoopgesprekken krijgen meer structuur.
  • Je haalt meer uit je gesprekken met klanten.
  • Je klanten zijn blij met jouw product en met jou omdat je ze oprecht helpt.

Is een coaching op het gebied van sales niet helemaal wat je zoekt? Volg je liever een ander individueel traject? Bekijk deze op de pagina coaching of bel ons eens op 088-2040500 en vraag naar Ragnar Makkink. Een prettig gesprek met hem of zijn collega zal heel informatief blijken te zijn.