Coachingsvaardigheden: onze aanpak

 

Deze training gaat over de basistechnieken en houding van een goede coach. Het is een combinatie van theorie en praktijk. Je leert de structuur van een coachingsgesprek, de fasen in het coachingsproces en je ontwikkelt specifieke coachingsvaardigheden zoals krachtige vragen stellen, aandachtig luisteren en feedback geven. Enerzijds oefen je coachingsgesprekken als coach en anderzijds ervaar je het effect van verschillende coachingstechnieken en stijlen als coachee.


Voordat je begint aan de training vul je een vragenlijst in waarin je vertelt wat je uit de training wilt halen. Waarom wil je je coachingsvaardigheden ontwikkelen en wat wil je leren? Geef je specifieke vragen en voorbeelden van praktijksituaties vooral aan ons door. De trainer verwerkt je input in het programma waardoor jij straks het beste in je collega’s naar boven weet te halen.

 

Is de training Coachingsvaardigheden iets voor jou?

 

Deze training is voor iedereen die zijn coachingsvaardigheden wil ontwikkelen. We zien vaak deelnemers met een functie als teamleider, coördinator, leidinggevende of HR-medewerker. Zij willen coachingsvaardigheden toepassen in hun dagelijkse werkzaamheden. Wil je vanuit je rol als coach anderen een spiegel voorhouden en in beweging brengen? Schrijf je dan in voor deze training.

 

Wat leer je in de training Coachingsvaardigheden?

 

Over coaches en coachtrajecten

  • Wat is je rol als coach
  • Wanneer zet je coaching in
  • Gespreksstructuur voor coaching

Over de basisvaardigheden van een coach

  • Actief luisteren
  • Krachtige vragen stellen
  • Reflecteren en feedback geven
  • Werken met verschillende coachingstechnieken
  • Stimuleren van zelfsturing en eigenaarschap

Over jezelf als coach

  • Kwaliteiten en valkuilen
  • Omgaan met verschillende persoonlijkheidstypes

Wat is het resultaat van de training Coachingsvaardigheden?

 

Je weet wat het inhoudt om een coachende rol te vervullen, je kunt coachingsvaardigheden toepassen en je kent je eigen kwaliteiten en valkuilen als coach. Dat zorgt ervoor dat je beter bent in je rol als meewerkend voorman of teamleider. Zo presteren je collega's optimaal.

 

Advies nodig?

 

Wil je zeker weten dat deze training de beste keuze is voor jou? Laat dan hieronder je contactgegevens achter. We bellen je dezelfde of de volgende werkdag en helpen je bij het maken van je keuze. Of kijk bij de andere trainingen.

Deze training incompany organiseren?


Tip: Vanaf 3 deelnemers is het voordeliger om deze training incompany te organiseren. We stemmen de inhoud van de training dan af op jouw organisatie. Zo maken we er maatwerk van.

Lees meer over een incompany training op maat
Maatwerk