Op welk vlak zoek jij een coach?

Hoe ziet een coaching eruit?

Een coachingstraject bestaat uit een startgesprek en 7 online coachgesprekken van een uur. Het begint met een telefoontje. Bel ons en vertel op welk vlak je effectiever wilt worden. Om de juiste coach aan je voor te stellen, vragen wij je naar je functie, werkomgeving en eventuele feedback die je hebt gekregen. We plannen een vrijblijvend startgesprek met de coach voor je in.

 

Startgesprek
Het startgesprek is een kennismaking met je coach. Samen brengen jullie de verwachtingen in kaart en formuleer je wat je met de coaching wilt bereiken. Is er ook een belanghebbende vanuit je werkomgeving, zoals een leidinggevende of werkcoach? Dan nodigen we die ook uit bij de eerste bijeenkomst.
Deze kennismaking is gratis. Als het klikt, maken jij en je coach direct afspraken voor de coachgesprekken.

 

Coachingsgesprekken
We gaan uit van 7 coachingsgesprekken van een uur via een video-verbinding, eventueel telefonisch. De coach stelt vooral vragen om je bewust te maken van je gedrag en wat daaraan ten grondslag ligt. Bovendien zorgt de coach ervoor dat je gefocust blijft op je doelstelling. Je ontwikkelt zo inzicht in je overtuigingen en gedrag. Daardoor weet je ook wat je van jezelf vraagt als je wilt veranderen. Dit begrip en je eigen motivatie maken verandering mogelijk en doorgaans ook blijvend.

Tussen de gesprekken door breng je je nieuwe inzichten in de praktijk. Je doet ervaring op met andere gedachten en ander gedrag. Past het bij je? Lukt het? Helpt het je om je doel te bereiken? Samen met je coach reflecteer je op je ervaringen en zo ontwikkel je jezelf.

Tijdens de laatste sessie evalueer je met je coach welke resultaten je bereikt hebt en hoe je die vasthoudt. Eventueel is je werkcoach of leidinggevende hier ook weer (gedeeltelijk) bij aanwezig.

Coaching of training?

Vraag je je af of je voor training of coaching moet kiezen? Bedenk dan wat je wilt bereiken. Wil je een specifieke vaardigheid leren? Dat kan prima in een training. Een training volg je samen met anderen, in een groep. De doelstelling is vooraf bepaald en je volgt het programma zoals de trainer het aanbiedt.

Heb je meer behoefte aan inzicht in je eigen functioneren en is je vraag breder dan de ontwikkeling van een specifieke vaardigheid? Dan is coaching een goede keuze. Je bepaalt zelf de inhoud en doelstelling van het coachingstraject. Bovendien werk je één op één met je coach en gaat het dus echt alleen over jou. Je hebt zelf de regie in handen.

Een combinatie van training en coaching kan ook. Je voegt de kracht van coaching toe aan de ontwikkeling van een specifieke vaardigheid. In de training leer je van alles over een specifieke vaardigheid en je oefent een paar keer. Pak je na de training door met een coachtraject, dan ontwikkel je inzicht in hoe je die nieuwe vaardigheid kunt inpassen in jouw werk en leven.