Training Onderhandelen: onze aanpak


Je ondervindt in deze training wat het effect is van je eigen stijl van onderhandelen en wanneer die stijl je helpt of juist tegenwerkt. Je krijgt inzicht in andere stijlen en je leert inschatten wanneer welke stijl het meest effectief is. Je leert om je eigen doel en belang te formuleren en hoe je dat op een plezierige manier duidelijk maakt.
De training wordt gegeven door een ervaren communicatietrainer die je helpt om anders naar dagelijkse onderhandelingen te kijken. Met kleine stappen ontwikkel je nieuwe vaardigheden waardoor je met meer zelfvertrouwen anderen tegemoet treedt. Je oefent met situaties uit je eigen werksituatie.


De volgende onderwerpen komen aan bod:

 

  • Onderhandelingsstijlen
  • De opbouw van een onderhandelingsgesprek
  • Balans vinden tussen jouw belangen en de belangen van de ander
  • Helder communiceren om tot een win-win situatie te komen
  • Je eigen invloed op de uitkomst

 

In de tweedaagse training hebben we tijd om ook aandacht te besteden aan:

 

  • Non-verbale communicatie, die van jezelf en van de ander
  • Omgaan met dominant gedrag
  • Omgaan met bezwaren en weerstand
  • Wat te doen als het spannend wordt?

Voor wie is deze training Onderhandelen bedoeld?

Deze training is geschikt voor je als je in je werk kleine onderhandelingssituaties tegenkomt en daar met meer zelfvertrouwen mee wilt omgaan. Denk aan de planning van een vergadering, de bezetting tijdens vakantie- en feestdagen of de verdeling van het werk. Deze training is minder geschikt voor je als je onderhandelt over contracten of prijzen.

 

Het resultaat van de training Onderhandelen


Je communiceert helder en zelfbewust over je ideeën en standpunten en houdt daarbij oog voor de belangen van anderen. Als het nodig is, pas je je eigen communicatiestijl aan om meer draagvlak te creëren. Je bent daardoor effectiever in je functie.

 

Advies over deze incompany training Onderhandelen?


Wil je sparren over de manier waarop we deze training Onderhandelen voor jouw organisatie het beste vorm kunnen geven? Bel ons op 088-2040500 en laat je adviseren. We denken graag met je mee. Ben je op zoek naar een andere training? Kijk dan nog eens in ons overzicht maatwerktrainingen. Uiteraard bieden we ook maatwerkoplossingen voor onze andere trainingen.