Coaching persoonlijke ontwikkeling: onze aanpak

 

Wat is het moment in je leven of loopbaan waarop je een coach inschakelt? Persoonlijke ontwikkeling begint bij jezelf beter leren kennen. Als je wilt ontdekken hoe jij het beste uit jezelf naar boven haalt, met behoud van je persoonlijke waarden, schakel dan een persoonlijke coach in. Samen met je coach werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en vergroot je je zelfkennis. Leer je persoonlijke doelen te stellen en realiseren en doorbreek je ingesleten patronen.

 

Je persoonlijke ontwikkeling start met een intake, waarin we samen kijken naar je werkcontext, de situaties waar je in belandt en wat er voor verandering gewenst is op die momenten. Door de situatie te bespreken en verwachtingen uit te spreken, selecteren wij de meest geschikte coach en plannen we je traject. Tijdens deze bijeenkomsten ga je samen met je coach in op de situaties waarin je wilt groeien, op welk gedrag je vertoont hoe dit in de praktijk tot uiting komt. Je leervraag kan over vanalles gaan; assertiever zijn of juist rustiger en minder op de voorgrond, balans vinden in je werk, de manieren van werken of over jezelf en je kwaliteiten en kenmerken. Wat je vraag ook is, je coach luistert naar je en weet je de juiste vragen te stellen. Zo doe je nieuwe inzichten op, die je in de praktijk uitprobeert. Merk je dat jij en/of je omgeving anders reageert? 

 

Waar kun je de coaching voor inzetten?

 

·         Als luisterend oor of als spiegel voor je eigen gedrag

·         Voor tips en adviezen van iemand buiten je eigen organisatie

·         Om erachter te komen wat je energievreters en energiegevers zijn

·         Om je prioriteiten te stellen of te herijken

·         Om doelen (te leren) stellen en realiseren

·         Om je ingesleten patronen onder de loep te nemen en te doorbreken

 

Wat is het resultaat van de coaching Persoonlijke ontwikkeling?

 

De vraag is eigenlijk andersom: wat wil jij graag kunnen/bereiken/doen na de coaching? Voorafgaand helpen we je je vraag helder te krijgen, zodat je weet waar je naar toe werkt. Heb je bijvoorbeeld een leervraag die te maken heeft met doelen stellen voor jezelf, dan weet je dat je je taken moet prioriteiten en plannen om niet meer over te lopen. Of is het je doel om een volgende stap in je carrière te maken, dan weet je na de coaching waar je talenten en valkuilen liggen en hoe je die stap het beste kunt zetten. Je mag altijd verwachten dat je sterker uit je coaching Persoonlijke ontwikkeling komt. Je blijft jezelf. Maar je krijgt een zetje in de richting waarin jij je wilt ontwikkelen.

 

Advies over deze coaching?

 

We denken graag met je mee hoe een individuele coaching bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Staat je vraag er niet tussen? Geen probleem, bovenstaande leervragen zijn maar voorbeelden. Iedereen is anders en staat op een ander punt in zijn/haar ontwikkeling. Even bellen om het over jou te hebben om te weten of de coaching iets voor je is? Laat dan hieronder je contactgegevens achter of bel ons op 088 - 20 40 500.