Interculturele communicatie: onze aanpak

 

Interculturele communicatie gaat over hoe je eigen culturele waarden en overtuigingen een rol spelen in de omgang met anderen. Zo is in sommige culturen ‘nee’ zeggen onbeleefd, zeker als het tegen een leidinggevende is. Het is bijvoorbeeld ook ondenkbaar dat een Duitse manager door zijn Nederlandse medewerkers met zijn voornaam wordt aangesproken. Dat is even wennen! Zo zijn er tal van voorbeelden waarin je culturele achtergrond je manier van spreken of handelen kleurt. In deze 1-daagse training ontdek je hoe je je gedrag beter afstemt op elkaar in een bedrijf met een diversiteit in culturen. Nu steeds meer Nederlandse bedrijven internationaal samenwerken of mensen van verschillende nationaliteiten in dienst hebben is een zuivere communicatie belangrijker dan ooit!

 

Voordat je begint aan de training vul je een vragenlijst in waarin je vertelt wat je uit de training wilt halen. Wat is je aanleiding om de training te volgen en wat wil je leren? Geef je specifieke vragen en voorbeelden van praktijksituaties graag aan ons door. De trainer gebruikt dan jouw input in het trainingsprogramma, waardoor jij straks adequater reageert daar waar culturen botsen. 

 

Is de training Interculturele communicatie iets voor jou?

 

Deze training is voor iedereen omgaat met mensen uit een andere cultuur of uit een ander taalgebied. Merk je dat er soms moeilijkheden in de communicatie tussen jou en je gesprekspartner zijn? Dan is deze training zeker iets voor jou. Of je nu manager, HR-medewerker, ondersteuner of verkoper bent. Een training over intercultureel communiceren is voor iedereen nuttig en bovendien ook gewoon leuk om te volgen.

 

Wat is het resultaat van de training Interculturele communicatie?

 

Deze training heeft je inzicht gegeven in het effect dat je culturele achtergrond heeft op je gedrag. Hoe die achtergrond je woordkeuze, je tone of voice en soms je boodschap kleurt. Doordat je deel genomen hebt aan deze training ben je je ervan bewust geworden wat de effecten van verschillende culturen op communicatie (kunnen) zijn. Je weet wat je kunt doen om internaltionaal beter en soepeler te communiceren. Een waardevolle vaardigheid in een multiculturele omgeving!

 

Advies nodig?

 

Wat heb je nodig om je communicatiestijl beter te maken? Laat dan hieronder je contactgegevens achter, dan bellen we je op en adviseren je welke training het beste bij je past. Of kijk eerst zelf welke andere trainingen wij aanbieden.

Deze training incompany organiseren?


Vanaf 3 deelnemers is het voordeliger om deze training incompany te organiseren. We stemmen de inhoud van de training dan af op jouw organisatie.

Lees meer over een incompany training op maat
Maatwerk