Interculturele communicatie: onze aanpak

 

Interculturele communicatie gaat over hoe je eigen culturele waarden en overtuigingen een rol spelen in de omgang met anderen. Zo is in sommige culturen ‘nee’ zeggen onbeleefd, zeker als het tegen een leidinggevende is. En het is ook ondenkbaar dat een Duitse manager door zijn Nederlandse medewerkers met zijn voornaam wordt aangesproken. Dat is even wennen! Zo zijn er tal van voorbeelden waarin je culturele achtergrond je manier van spreken kleurt. In de 1-daagse training ontdek je hoe je je gedrag afstemt op elkaar in een bedrijf met een diversiteit in culturen.

 

Voordat je begint aan de training vul je een vragenlijst in waarin je vertelt wat je uit de training wilt halen. Wat is je aanleiding om de training te volgen en wat wil je leren? Geef je specifieke vragen en voorbeelden van praktijksituaties graag aan ons door. De trainer gebruikt dan jouw input in het trainingsprogramma, waardoor jij straks adequater reageert daar waar culturen botsen. 

 

Is de training Interculturele communicatie iets voor jou?

 

Deze training is voor iedereen omgaat met mensen uit een andere cultuur of uit een ander taalgebied. Merk je dat er soms moeilijkheden in de communicatie tussen jou en je gesprekspartner zijn? Dan is deze training iets voor jou. Of je nu manager, HR-medewerker, ondersteuner of verkoper bent. Een training over intercultureel communiceren is voor iedereen nuttig.

 

Wat is het resultaat van de training Interculturele communicatie?

 

Deze training geeft je inzicht in het effect dat je culturele achtergrond heeft op je gedrag. Die achtergrond kleurt je woordkeuze, je tone of voice en soms je boodschap. Door deel te nemen aan deze training ben je je ervan bewust wat de effecten van verschillende culturen op communicatie (kunnen) zijn. Je weet wat je kunt doen om beter en soepeler te communiceren. 

 

Advies nodig?

 

Wat heb je nodig om je communicatiestijl beter te maken? Laat dan hieronder je contactgegevens achter, dan bellen we je op en adviseren je welke training het beste bij je past. Of kijk eerst zelf welke andere trainingen wij aanbieden.

Volg deze training met je STAP-budget!


Schrijf je in en vul bij bedrijf STAP-budget in. Wij nemen contact met je op om je inschrijving te regelen.

Deze training incompany organiseren?


Vanaf 3 deelnemers is het voordeliger om deze training incompany te organiseren. We stemmen de inhoud van de training dan af op jouw organisatie.

Meer weten over je STAP-budget?
STAP-budget
Lees meer over een incompany training op maat
Maatwerk