Wat is STAP?

STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie en is sinds 1 maart 2022 de nieuwe scholingsregeling van de overheid. Per jaar is er voor iedere Nederlander met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt een budget beschikbaar van maximaal € 1.000,- om een opleiding naar keuze te volgen. Met deze opleiding vergroot of behoud je je positie op de arbeidsmarkt. Het gaat dan om opleidingen voor basisvaardigheden, algemene inzetbaarheid en het verwerven of versterken van specifieke vaardigheden voor een beroep.

 

Is het STAP-budget ook voor mij beschikbaar?

Jazeker! Iedere werkende en werkzoekende van 18 tot 67 jaar heeft STAP-budget. Je mag één keer per jaar STAP-budget aanvragen, ook als de kosten lager zijn dan € 1.000,-. Leer bijvoorbeeld moeilijke gesprekken voeren of klantgericht telefoneren. Welke opleiding wil jij volgen?

 

Ik wil mijn STAP-budget inzetten!

Bij MijnTraining kies je uit 8 opleidingen die je gratis met je STAP-budget kunt volgen. Kies één van de trainingen en schrijf je in voor de datum en locatie van jouw voorkeur. Vul bij bedrijf STAP-budget in en we nemen contact met je op voor je STAP-aanmeldbewijs. Dat heb je nodig om je aanvraag bij het UWV in te dienen.

 

 

Aanvraag gedaan, wat nu?

De beoordeling van je aanvraag kan 1 tot 30 dagen duren. Is je aanvraag goedgekeurd? Mooi! We nodigen je uit voor de training en regelen de administratie achter de schermen. Ook de facturatie regelen we met UWV. 14 dagen voor aanvang van de training ontvang je de uitnodiging met de laatste informatie over de voorbereiding, locatie en tijden. Uiteraard zorgen we er na je training ook voor dat het UWV op de hoogte is van jouw behaalde opleiding en ontvangen zij jouw certificaat. Als je aanvraag niet goedgekeurd is, annuleren wij je inschrijving kosteloos. Of we sturen je een aanmeldbewijs voor de volgende aanvraagperiode.

 

Advies, hulp, vragen?

Op zoek naar de training die het beste bij je past? Vragen over het STAP-budget of je aanvraag bij UWV? Bel of mail ons op 088 - 20 40 500 of via info@mijn-training.nl Vertel ons wat je wilt leren en met behulp van een advies op maat, vind je zo de juiste opleiding voor jou!

 

 

 

 

Laatst gewijzigd door Martine Luiten op dinsdag 21 maart om 12.59 uur

 

 

Het was een ontzettend leerzame training gegeven door een super fijne training. Fijn dat de inhoud op mijn persoonlijke leerdoel kon worden afgestemd. Leuke afwisseling van theorie en opdrachten.

Deelnemer aan de training Moeilijke gesprekken voeren

Mijn doel om aan de training Klantgericht telefoneren deel te nemen was om lastige klanten beter te woord te kunnen staan. Ik heb nu een beter gevoel over hoe ik dit aan moet pakken.

Deelnemer training Klantgericht telefoneren

Ik vond de training Overtuigend presenteren geweldig leerzaam en ook heel goed voor mijn zelfvertrouwen.

Deelnemer training Overtuigend presenteren