Training volgen met het STAP-budget?

De volgende aanvraagperiode start op vrijdag 1 juli 2022 om 10:00 uur. Wil je meedoen met één van onze trainingen? Schrijf je dan nu vast in, dan ontvang je van ons het STAP-aanmeldingsbewijs. Wees er op tijd bij, want het budget van de aanvraagperiode mei en juni was al na 2 dagen op.

 

Twijfel je welke training je het beste gaat helpen? Laat dan hieronder je contactgegevens achter, dan bellen we je op voor een persoonlijk leeradvies!

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie voor een opleiding voor een betere plek op de arbeidsmarkt. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie. Voorwaarde is dat je een band hebt met de Nederlandse arbeidsmarkt. Met een training zorg je ervoor dat je meer kansen hebt om je huidige werk te blijven doen of een nieuwe baan te vinden. 

 

Wil je gebruikmaken van de STAP-regeling? Dan kun je elk jaar eenmalig een ontwikkelbudget van maximaal € 1000,- (inclusief btw) aanvragen om in te zetten voor een cursus, training of scholing. De STAP-regeling vervangt de huidige aftrek van scholingskosten en zorgt ervoor dat je zelf geen kosten hoeft te maken voor een opleiding. Je hoeft zelfs niets voor te schieten. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, regelt MijnTraining de administratie verder met STAP. 

 

Laatst bijgewerkt op 10 mei 12.48 uur door Sanne Breedveld. 

Wanneer kan ik starten?

Wat wil je leren op het gebied van communicatie? Wil je een training voor hoe je zelf communiceert, hoe je dat doet met collega's of met je klant? Wat je wens ook is, voor bijna alle trainingen van MijnTraining is je STAP-budget te gebruiken. Dus; bel of mail ons voor advies, kies de training die bij je wensen past en prik de datum en locatie!

 

Een training volgen met subsidie van STAP kan bij MijnTraining sinds 1 maart 2022. Schrijf je in via onze website voor de training die je graag wilt volgen, dan nemen wij contact met je op om de aanvraag bij UWV te regelen. Je ontvangt van ons het STAP-aanmeldbewijs, zodat je in de eerstvolgende aanvraagperiode je training kunt aanvragen via UWV

 

Heb je goedkeuring ontvangen? Wij nodigen je uit voor de training en zorgen ervoor dat UWV het certificaat van je training ontvangt. Dan kun jij je richten op het versterken van je vaardigheden!

 

 

 

 

Hoe kunnen we je helpen?

Heb je nog vragen over het STAP-budget of over onze opleidingen? Bel ons op 088 - 20 40 500 of laat hieronder je contactgegevens achter. Dan nemen we contact op met jou!